Antik Hotel İstanbul – Antik Cisterna Sergi Salonu

“Başka Yerde, Başka Biçimde”

22 Eylül – 2 Ekim 2018

Karma Resim Sergisi

Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma erken Bizans dönemine ait tarihi doku korunarak günümüze ulaştırılan Antik Cisterna sergi salonunda, Eylül ayında “Başka Yerde, Başka Biçimde” adlı sergisiyle kapılar açılıyor.

Mekan, uzayın sınırlanmış parçasıdır. Mekan kendi sınırlarındayken aynı zamanda başka bir mekanın sınırlarındadır. Sınırlar, hem mekanları birbirinden ayırır hem de sınırları birbirine bağlar. Sınırların ayrıştığı ve sınırların birleştiği yerdir sanat… Seçilen mekan ve malzeme her ne olursa olsun sanat eserinin görselliği kendi bağlamına göre biçim ve anlam kazanır. Farklı biçimleri ve farklı  anlamları bünyesinde barındıran 16 sanatçının eserlerinden oluşan “Başka Yerde, Başka Biçimde” adlı sergi, Claude Gintz’in aynı isimli kitabından esinlenilerek oluşturulmuştur. Sergiyi katılan 16 sanatçı, kendi yaşamlarını gündelik gerçekliğe dönüştürerek sanat ile yaşam arasında bir bağ kurmuşlardır.

Sanatçılar Sema ARAT,Ece ARMAN, Murat ASLAN, Aysun BAYRAM, Filiz KARA BİLGİN,  Huriye ÇELİKCAN, Zeynep Merve ÇİÇEK, Sevda CEYLAN DADAKOĞLU, Gamze ERKUT ÇETİN, İsmail EYÜPOĞLU, Melike BAKAR FINDIKCI, Hülya KANDEMİR KANBER, Seçil KARTOPU, Kübra KORUCU, Başak DANACI POLAT, Hüseyin UYSAL’ın katıldığı serginin açılışı, gerçekleşecek.

Açılış ve Kokteyl : 22 Eylül Cumartesi günü saat 18:00’de Antik Cisterna Sergi Salonu. Antik Hotel İstanbul -2 ve -3 katlar.