“3. Küçük İşler Büyük Eserler Sergisi”

14 – 29.NİSAN.2019

 

BASIN BÜLTENİ

 

Tarihi yarımadada birçok ilki gerçekleştiren, 2001 yılından bu yana ulusal ve uluslararası sanat etkinlikleri ve sergilere ev sahipliği yapan Antik Hotel İstanbul içinde bulunan Antik Cisterna Sergi Salonunda, 14-29 Nisan  tarihleri arasında ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla,       “Küçük İşler Büyük Eserler“ adlı karma serginin bu yıl 3.’sü düzenlenecek. Antik Cisterna, Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunmakta olup, geç Roma – erken Bizans dönemine ait 1500 yıllık tarihi sarnıcın dokusu korunarak günümüzde sergi salonu olarak kullanılmaktadır.

 

“Küçük İşler Büyük Eserler“ sergimizin  amacı, çocuklarımızı gündelik koşuşturmacadan ve hayatımıza gereğinden fazla girmiş olan teknolojiden biraz olsun uzaklaştırarak yaratıcı düşünmeye yönelmelerini ve ilgi alanlarına yoğunlaşmalarını sağlamaktır.

 

Bugünün küçükleri ve yarının büyükleri olan çocuklarımız için sanat; bu yaşlarda kendilerini ifade ettikleri bir araç olarak hayal ettikleri meslekler için bir altyapı oluşturmaktadır. Bilim ve teknolojinin doğru gelişebilmesi için çocukların daha küçük yaşlardayken çevresini gözlemlemesinin, çekinmeden yorum yapabilmesinin ve farklı düşünebilmesinin önünü açmak gerekir. Bu bağlamda; hedefimiz, çocukların bir iletişim aracı olarak kullandıkları çalışmalarının artmasını motive ederek, bu çalışmaları belli bir disiplin içinde sunabilmelerini sağlamak, aynı zamanda ortaya çıkan eserlerin nasıl sergileneceği konusunda bilgi aktarımı yapmaktır. Çocuklarımız kendi sergilerinde, davet ettikleri akrabalarıyla, arkadaşlarıyla ve aileleriyle ortak zaman geçirebilecekler ve bu vesileyle özgüvenlerinin gelişimine katkı sağlayacaklardır.

 

Serginin açılışı, 14 Nisan Pazar saat 14:00’de gerçekleştirilecektir. Çocuklarımızın gelecekleri için belki de  bir başlangıç olacak sergi sonrasında, her çocuğa katılım belgesi verilecektir.

Sergi 29 Nisan tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.