Veliye Martı ile “Ustalığa Yolculuk”

“Yazma Sergisi”

03 / 12 – ARALIK.2022

 

ANTİK HOTEL İSTANBUL’UN, ANTİK CİSTERNA sergi salonu 3-12  Aralık 2022 tarihleri arasında Veliye Martı ile “Ustalığa Yolculuk” adlı

karma yazma sergisine ev sahipliği yapacak.

 

Günümüz yazma sanatının önde gelen isimlerinden Veliye Martı’nın kalfalarını ustalığa taşıyan sergide ” yazma” tasarım ve çalışmaları

ANTİK  HOTEL İSTANBUL’UN -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık Geç Roma- Erken Bizans dönemine ait sarnıçta izleyici ile buluşacak.

Yazmacılık; diğer geleneksel sanatlarda olduğu gibi, usta-çırak-kalfa  geleneğinin sürdürüldüğü bir sanat dalı. Bu gelenek doğrultusunda

öğrencilerin “Usta”larına saygısı ve kalfalıktan ustalığa geçiş aşamasını böyle bir sergi ile taçlandırması isteği ile “Ustalığa Yolculuk” teması şekillendi.

Yazmacılar yaşadıkları şehre ait desenler ve kalıplarla basılmış  çalışmalarda geleneksel yazma tekniklerini kendi tasarımlarıyla harmanlayarak izleyiciye sunuyorlar.

 

“Ustalığa Yolculuk”, bizleri Boğaziçi’nin kıyı bölgelerinde yapılan desenlerin zarafetini ve yazma sanatının klasik anlamda en güzel işlerinin yeniden yorumlanmış örneklerini bir arada izlemeye davet ediyor.

3 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da ANTİK HOTEL İSTANBUL – ANTİK CİSTERNA sergi salonu’nda gerçekleşecek sergi açılışına tüm sanatçı ve sanatseverleri bekleriz.