Ahmet Başar / “Topladıklarım – Collected items”

Ahmet Başar 22 Kasım – 21 Aralık 2014 tarihleri arasında Antik Hotel Cisterna’da kişisel sergisini açıyor.

Sanatçının sergisi 20 adet tuval ve kâğıt çalışmasından oluşuyor. Yapıtları özel koleksiyonlarda yer alan sanatçı, sergisinde 2014 yılının ilk yarısında yaptığı çalışmalarını sunuyor. Serginin Küratörlüğünü Murat Küçükkayalı üstlenmekte.

Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren sanatçı, kompozisyonlarında; trafik kazaları, iş cinayetleri, seçimler, çevre kirliliği, siyasi yozlaşma gibi güncel olayları sorgulayan bir yaklaşım açısına sahiptir. Sanatçı eserlerinde; sokaktaki çöpler, sahaf ve eskicilerden topladığı gazete küpürleri, ambalaj, fotoğraf, resmi evraklar, anonim resimler vb. gibi malzemeleri muhtelif boya ve mürekkeplerle bir araya getirip kompozisyonlar üreterek, kimi zaman da o an yanında olan kişileri de üretimin bir parçası haline getirip, güncel olaylara kollektif notlar düşüyor.

Serginin ismi olan “Topladıklarım – Collected items” izleyicilere kültürel, coğrafi ve kişisel özelliklerin kapılarını aralıyor. Her izleyicinin günümüzün toplumsal hayatından izler bulabileceği bu açık uçlu çalışmalar, içerdiği ham renkler ile yozlaşan sisteme belirli bir karşı duruşu çağrıştırıyor. Sanatçı; tüketim toplumunun formlarına gönderme yaparak gerçekleştirdiği çalışmalarında, geometrinin ve topladığı malzemenin anlamından yola çıkarak, kompozisyonlarını belli bölgelere ayırıyor. Bu bölgeler çizgi roman gibi karelere bölünmüş bir öykü düzeni oluşturuyor.

Antik Hotel / Cisterna Sergi Salonu

Ordu Cad. Sekbanbaşı S. No 6 Beyazıt 34130 Istanbul TR/ T. 0212 638 58 58

www.AntikHotel.com  – www.cisternasergisalonu.com

ahmetbasarislakharita2014