ZAMAN BOZUMU

Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonu, 12 Aralık- 07 Ocak tarihleri arasında “ zaman bozumu ” adlı sergiye ev sahipliği yapacak.

  Anakronizm (Yunanca ana: “geri” ve khronos: “zaman”), kronolojik ilişkinin isteyerek ya da bilmeden dikkate alınmaması ya da değiştirilmesidir. Yunanca kökenli “Anakronizm” değişik çağların birbirine karıştırılması, olayların farklı zamana taşınması, zamanda yanılsama ifadelerinden yola çıkılarak; serginin teması zaman-bozum sözcüğü ile karşılık buldu. Bu çerçevede sanatçılar eserlerinde imgesel-soyut anlatımda uzlaşarak zamanın kendisini sorguladı. Bu kavram için şunlar söylenebilir: Zamanın lineer bir fonksiyon olmaması, kişinin zaman akışında olması nedeniyle her sanatçı kendi üslubu ve plastik anlayışında kendi zaman yolculuklarını üretimleri ile buluşturdu.

Böylesine özel bir sergiye ev sahipliği için, antik dünyanın İstanbul’un modern ruhu ile nasıl iç içe olduğunu en yalın biçimde ortaya koyan ve 1500 yıllık tarihin izlerini sunan Antik Cisterna Sergi Salonu’nda   “Anakronizm”   felsefesinde bir araya gelen sanatçılar, tamamen bağımsız olan eserleri ile aynı çatıda izleyici ile buluşuyor.

Sanatı eş zamanlı olarak yorumlamak, tarihin beynimizde bıraktığı görsel hafızamızı, geçmişin ruhumuzda bıraktığı duygusal izleri, yankılanan mesajları ve zaman bozumu oyunlarını…

Tüm bunlar, Antik Cisterna Sergi Salonu’nda sizleri güzel bir çerçeve içine davet ediyor.

Mehmet Remzi Demirel, Yavuz  Fırıldak, Yasemin Noyan, Hatice Özkan, Erhan Şenal ve Özlem Vargün’ın yer aldığı sergi, 12 Aralık Cumartesi günü saat 18:00’de açılış kokteyliyle kapılarını sanatseverlere açacak.