10.03.2016, İstanbul

Basın Bülteni

 

Antik Cisterna Sergi Salonu

“Küçük İşler Büyük Eserler“

9 – 20 Nisan 2017

 

Tarihi yarımadada birçok ilki gerçekleştiren Antik Hotel Antik Cisterna Sergi Salonunda, ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla düzenlenecek “Küçük İşler Büyük Eserler“ adlı karma serginin, 9 -20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanıyor.

 

Serginin amacı, bu zor günlerde çocuklarımızı gündelik koşuşturmacadan ve hayatımıza gereğinden fazla girmiş olan teknolojiden biraz olsun uzaklaştırarak yaratıcı düşünmeye yönelmelerini ve ilgi alanlarına yoğunlaşmalarını sağlamaktır. Bugünün küçükleri ve yarının büyükleri olan çocuklarımız için sanat; bu yaşlarda kendilerini ifade ettikleri bir araç olarak hayal ettikleri meslekler için bir altyapı oluşturmaktadır. Bilimin ve teknolojinin doğru gelişebilmesi için çocukların daha küçük yaşlardayken çevresini gözlemlemesi, çekinmeden yorum yapabilmesi ve farklı düşünebilmesinin önünü açmak gerekir. Bu bağlamda; hedefimiz, çocukların bir iletişim aracı olarak kullandıkları çalışmalarının artmasını motive ederek, bu çalışmaları belli bir disiplin içinde sunabilmelerini sağlamak, aynı zamanda ortaya çıkan eserlerin nasıl sergileneceği konusunda bilgi aktarımı yapmaktır. Çocuklarımız kendi sergilerinde, davet ettikleri akrabalarıyla, arkadaşlarıyla ve aileleriyle ortak zaman geçirebilecekler ve bu vesileyle özgüvenlerinin gelişimine katkı sağlayacaklardır. Belki de gelecekleri için bir başlangıç olacak sergi sonrasında, her çocuğa katılım belgesi verilecektir. Sergimizde sınırlı sayıda çocuk yer alabilecektir, katılım şartlarıyla ilgili olarak sanat danışmanından detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Sergi, 9 Nisan Pazar saat 14:00’de açılış kokteyliyle kapılarını sanatseverlere açacak, ve 20 Nisan tarihine kadar, 1500 yıllık tarihi Bizans sarnıcının yer aldığı ANTİK HOTEL ANTİK CİSTERNA sergi salonunda görülebilecektir.

Antik Cisterna Sergi Salonu – Sanat Danışmanı

Murat KÜÇÜKKAYALI

0506 171 74 48 / 0535 570 04 56

 

1500 yıllık tarihi sarnıç’ta sanat sergileri

  1. Yüzyıla kadar Forum Tauri (Boğa Meydanı) olarak adlandırılan Beyazıt Meydanının Roma dönemindeki adı Theodosius Forumudur. 1984 yılında, Antik Hotel İstanbul inşaatı için yapılan temel kazıları sırasında, yerin 12 metre altında tarihi bir eserin kalıntıları bulundu. Bu kalıntılar Geç Roma ve Erken Bizans dönemine ait ( M.S. 450 – 500 ) bir sarnıcın kalıntılarıydı. Kazı çalışmaları durdurulup restorasyon çalışmaları başladı. Antik Hotel orijinal yapısı korunan bu sarnıcın üstüne yapılandırıldı. 1500 yıldır yeraltında kalmış olan bu tarihi eser kalıntıları Antik Cisterna ismiyle etkinliklere, fotoğraf, resim ve heykel sergilerine ev sahipliği yapmak üzere tekrar hayata döndürüldü.

 

İletişim

ADRES: Ordu Cad. Sekbanbaşı S. No 6 Beyazıt 34130 Istanbul TR