”ÇÖZÜLME” Meral AKAN

25 Haziran – 4 Temmuz 2022 2

Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma-erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak inşa edilen Antik Cisterna Sergi Salonu, ”Çözülme” adlı sergiye 25 Haziran – 4 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapıyor.

Her şey çözülme ile başlar, zamanı gelince sardığın/sarıldığın her şey bir bir çözülür ve hayat bulur. Onlar çözüldükçe yeni bağlar kurulur hayatla…

“Çözülme”, dokuma deneyimlerini kendi yorumu ile sunmayı hedefleyen sanatçının 6. kişisel sergi manifestosu.

Tanımlayabildiği, konumlandırabildiği, kendisine ait bir anlatım dilini keşfettiği tüm süreçlerin çözülmesi, önce ile sonranın buluşması, keşif ile kanıtın tanışması… Kendi içinde çözmek/çözüme kavuşturmak düğümü, “bir yolunu” bulmanın heyecan verici çabası… Cismin çekim alanı içerisinde düzlemde/ dengede/çözümde kalabilmek belki.

Alanında yıllardır akademik çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Meral AKAN bitkisel boya uygulamaları ve iplikleri renklendirme yöntem ve analiz çalışmalarının yanı sıra doğadan bitkisel kaynaklar kullanarak kendi renklendirdiği iplikler ile sanatsal dokuma çalışmalarına devam etmektedir.

Hayatın “çözülme” aşamasındaki keşfine bir vurgu olarak son eser serisini hazırlamıştır.

Seçilen renkler doğayı yansıtır nitelikte bazen ton-sür-ton, bazen ise monokromdur. Dengeyi bu şekilde kuran sanatçının asıl amacı; doku ve renk geçişlerindeki zenginliği keşfetmektir. İçsel yorumlama ve sanatsal anlatım, iplik ve dokumayı aracı ederek ifade bulmuştur.

25 Haziran Cumartesi saat 14:00’da Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3. katlarında bulunan Antik Cisterna Sergi Salonu’nda gerçekleşecek sergi açılışına tüm sanatçı ve sanatseverleri bekleriz.