DÜŞLERE DOKU(N)MA

Kişisel Resim Sergi

Tekstil malzemesini kullanarak yaptığı resimlerle ilgi çeken İstanbul Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürgüler’in, Antik Hotel İstanbul’un -2 ve -3’üncü katlarında bulunan 1500 yıllık geç Roma-erken Bizans dönemine ait tarihi sarnıcın dokusu korunarak inşa edilen Antik Cisterna Sergi Salonunda “Düşlere Doku(n)mak” isimli 4. kişisel sergisini 23 -29 Temmuz 2022 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

 

Alışılmış, geleneksel resim malzemelerinin dışında kullanılan tekstil-kumaş parçaları, resimsel anlatıların bir öğesi olarak renk ve doku bileşiminde kavramsal yaklaşımlar üzerinden izleyici ile iletişim kurmaktadır. Gürgüler, “mistik duyguların, sanatın yaratıcı itici gücüyle zaman düzlemi üzerinde rengin ve dokunun iş birliği” olarak tanımlıyor. Kumaşı oluşturan ipliklerin kendileri arasında bir çeşit güven inşa edercesine kenetlenmesini, tıpkı kendine güvenen insanlara benzetiyor. Resim sanatının temel ögesi olan rengin simgesel aktarımlarının, simyacının elinden çıkmışçasına form kombinasyonlarıyla sonsuz bir devinim yaratma çalışmaları temel anlayışını oluşturmaktadır.

 

Boyar maddenin canlı renk izleri tekstil malzemesinin kendi dokusu ile birleşince ortaya çıkan, iki boyuttan üç boyuta giden bu yolculuğun sonu tam olarak bilinmese de, izleyici ile sanatçı arasında bir düş dokunuşu ile bağlantı kurmak olarak yorumlanabilir