” ÖNCESİ VE SONRASI ” DOKUSAL YÜZEYLER SERGİSİ

14- 23 Mayıs 2022

“Öncesi ve Sonrası” Dokusal Yüzeyler Sergisi, 14-23 Mayıs 2022 tarihleri arasında izlenecektir. Serginin açılışı, 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında Antik Hotel İstanbul, -2. ve -3. katlarında bulunan Antik Cisterna Sergi Salonu’nda gerçekleşecektir. Bu sergi; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı-Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri Anasanat Dalı, lisans ve yüksek lisans programında öğrenim gören öğrenci ve mezunlarının serbest tasarım çalışmalarından oluşmaktadır.

 

“Öncesi ve Sonrası” Dokusal Yüzeyler Sergisi, 4-21 Ocak 2020 tarihleri arasında “Gelenekle Gelen” Dokusal Yüzeyler Sergisi’nin devamı niteliğindedir. Bu sergiye 1987 yılında Türkiye’de ilk tekstil sanatı sergisi açan sanatçı-akademisyen Prof. Dr. Aydın Uğurlu hocamız onur üyesi ve misafir olarak davet edilmiştir. “Öncesi ve Sonrası” Dokusal Yüzeyler Sergisi’ne Aleyna Gücer, Aydın Uğurlu, Çağla Nur Çakıcı, Dilara Altınkepçe Arslan, Dilara Karayel, Edanur Öztürk, Elif Aslan, Elif Püren Özdemir, Emre Bayhan, Esra Özken, Fatma Tuzluca, Gül Şeyda Albayrak, İsranur Doğan, Nursima Bingöl, Özgecan Bülbül, Özlem Öner Değer, Rabia Şeremetli, Seçil Şahin, Selen Çolak, Servet Senem Uğurlu, Sümeyye Saruhan, Şule Güzeller çalışmaları ile katılmaktadır.

 

“Öncesi ve Sonrası” Dokusal Yüzeyler Sergisi’ndeki çalışmalarda, geleneksel tekstillerde kullanılan malzeme ve tekniklerine ek olarak günümüzün teknolojik malzemeleri ile dijital baskı ve handtuft gibi modern teknikler de kullanılmıştır. “Öncesi ve Sonrası” Dokusal Yüzeyler Sergisi, güzel sanatlar disiplininde geleneksel sanat eğitimi alan 21. yüzyıl gençlerinin geleneksel malzeme ve tekniklerle neler yapabileceğini göstermekte ve geleneksel tekstillere göndermeler içermektedir.